Archiefbeeld.© RR

Dronken chauffeur rijdt zich vast in gracht, hond moet gered worden

Merksem -

De Antwerpse politie is vrijdagnacht moeten uitrukken naar de Wulpstraat in Merksem. Daarbij kwam een bestelwagen vast te zitten in gracht langs de autosnelweg. De bestuurder lag te slapen en moest gewekt worden.

Alexandro Yaramis

De Antwerpse politie werd vrijdagnacht gevraagd in de Wulpstraat in Merksem. Een bestelwagen was de doodlopende straat ingereden, een private zandweg op en uiteindelijk kwam het vast te zitten in een gracht langs de autosnelweg. “De bestuurder lag in de bestelwagen te slapen en moest door de politie gewerkt worden”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Bovendien zat een hond vast in de modder. Deze kon door de politie bevrijd en opgevangen worden.”

Toen de 31-jarige bestuurder eenmaal wakker was, verklaarde hij dronken te zijn en niet meer te weten hoe hij in de situatie was beland. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later, op eigen initiatief, vertrok. De politie trof hem in de omgeving. Hij weigerde een ademtest af te nemen en werd opnieuw overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan bloedproef werd onderworpen.

Hij zal op een later ogenblik verhoord worden, zijn bestelwagen werd getakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners