© BELGA

Kimmer Coppejans sneuvelt in eerste kwalificatieronde van ATP-toernooi in Marseille

Kimmer Coppejans (ATP 235) is zondag gesneuveld in de eerste kwalificatieronde van het ATP 250-toernooi in het Franse Marseille (hard/707.510 euro), dat maandag uit de startblokken schiet.

Tom Mas
Bron: BELGA

De Oostendenaar was met 6-1 en 6-2 meer dan een maatje te klein voor de Oostenrijker Filip Misolic (ATP 146), het derde reekshoofd in de kwalificaties. De partij duurde 1 uur en 2 minuten.

David Goffin (ATP 41) en Zizou Bergs (ATP 124) zijn wel terug te vinden op de hoofdtabel. Goffin, het zesde reekshoofd, opent tegen een kwalificatiespeler. Als de Luikenaar de eerste horde weet te nemen, wacht hem een ontmoeting met de Moldaviër Radu Albot (ATP 113) of de Zweed Mikael Ymer (ATP 72). Laatstgenoemde werd eind januari nog verslagen door Goffin in de finale van de BW Open in Louvain-la-Neuve.

Bergs maakt dan weer zijn opwachting tegen de Zwitserse veteraan en voormalig nummer drie van de wereld Stan Wawrinka (ATP 130). De uiteindelijke winnaar treft in de ronde nadien de Fransman Richard Gasquet (ATP 45) of een kwalificatiespeler.

Goffin en Bergs nemen aan elkaars zijde eveneens deel aan het dubbeltoernooi, waarin ze in de eerste ronde de degens kruisen met de Italiaan Marco Bortolotti en de Spanjaard Sergio Martos Gornes.

Ook Sander Gillé en Joran Vliegen treden aan in het dubbelspel. De derde reekshoofden bekampen de Indiase tandem N. Siriam Balaji en Jeevan Nedunchezhiyan. Gillé en Vliegen schopten het dit weekend nog tot in de halve finales op het ATP 500-toernooi van het Nederlandse Rotterdam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer