Fans Club Brugge en Cercle gaan op de vuist in café in Brugge: "Ze schoten zelfs een vuurpijl af"

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Cercle gingen supporters van beide ploegen met elkaar in de clinch in het café Bras. Er is zelfs een vuurpijl afgeschoten. Gewonden zijn er niet. 

Cafébaas Sander Dubbocage van café Bras was net vertrokken op reis, toen de rellen gebeurden in zijn café. "Mijn medewerkers lichtten mij in. En ik zag alles op de camerabeelden. Het was heel rustig en ineens begint daar iemand te duwen, te provoceren. En dat is precies een lopend vuurtje. Ineens begint er daar 10, 15 man tegen elkaar te duwen, te slaan en met barstoelen te gooien. Er was ook iemand te zien die met een vuurpijl in de richting van de tegenstanders gooide. Gelukkig is dat gewoon op een stoel gevallen en is de stoel wat gesmeuld."

"Nog nooit meegemaakt"

De politie was snel ter plaatse. Achttien heethoofden werden meegenomen naar het politiekantoor. Waardoor de rust snel terugkeerde. Na hun verhoor mochten ze terug naar huis. "In de 24 jaar als uitbater van dit café heb ik dat nog nooit meegemaakt. Voetbalrellen gebeuren wel eens, maar toch niet in de namiddag. En nog nooit bij een stadsderby", reageert Sander verontwaardigd. 'Ik heb haarscherpe beelden van de daders. De politie krijgt die. De betrokkenen zullen hun straf niet ontlopen."

Beperkte schade

Volgens Sander valt de schade aan het café al bij al mee: "Er zijn kapotte glazen en kaarsen. De stoelen en barkrukken zijn gelukkig sterk genoeg en zijn intact gebleven." 

De bal ligt nu in het kamp van het parket om al dan niet tot vervolging van betrokkenen over te gaan. 

Onaangekondigde optocht

Vóór de wedstrijd kwam het langs de Gistelse Steenweg al tot een confrontatie tussen de politie en de North Fanatics 2013, een harde supporterskern van Club Brugge. De supporters deden een optocht naar het stadion, zonder dat de politie daarvan op de hoogte was. De politie rukte massaal uit en bracht zelfs het waterkanon mee. Om een confrontatie met de Cercle-supporters op De Platse in Sint-Andries te vermijden, moest de groep ter hoogte van het vroegere café 't Putje een andere weg nemen. Waardoor er uiteindelijk geen incidenten waren.  

Meest gelezen