© REUTERS

‘Law & Order’-acteur Richard Belzer (78) overleden

Richard Belzer is op 78-jarige leeftijd overleden. Belzer was vooral bekend van zijn rol als sergeant John Munch in ‘Law & Order: Special Victims Unit’. Daarnaast speelde hij in onder meer ‘Moonlighting’, ‘Miami Vice’, ‘Scarface’ en ‘Fame’ én was hij stand-upcomedian en schrijver.

wver
Bron: De Telegraaf

Vrienden van Belzer delen zondag het nieuws van zijn overlijden, zo melden diverse Amerikaanse media. Het is niet bekend waaraan de acteur is overleden.

“Ik ben zo verdrietig om te horen dat Richard Belzer is overleden. Ik hield zoveel van deze man. Hij was een van mijn eerste vrienden toen ik naar New York ging om ‘Saturday Night Live’ te doen. We gingen elke week kreeft eten bij Sheepshead Bay. Hij was een van de grappigste mensen ooit. Rust in vrede, liefste”, schrijft Laraine Newman, die in de jaren zeventig en tachtig met Belzer samenwerkte.

Belzer was het meest bekend voor zijn rol als sergeant John Munch in ‘Law & Order: Special Victims Unit’. Hij speelde in meer dan 300 afleveringen van de populaire politieserie tot zijn karakter in 2016 uit de show werd geschreven. Belzer was ook te zien in onder meer ‘Moonlighting’, ‘Miami Vice’, ‘The Flash’, ‘Lois & Clark’, ‘The X-Files’, ‘Arrested Development’, ‘The Wire’, ‘Scarface’, ‘Fame’ en ‘The Puppet Master’s’.

Voordat hij bij het grote publiek doorbrak, verdiende hij zijn geld met stand-upcomedy en het organiseren van variétéshows.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer