Fietssnelweg F2 van Gent naar Brussel krijgt eigen bedding van Dilbeek tot Brussel

De werkzaamheden voor een nieuw stukje van de F2, de fietssnelweg tussen Gent en Brussel gaan van start. De F2 krijgt op het grondgebied van Dilbeek een eigen bedding, naast de spoorweglijn. 

De fietssnelweg F2 loopt van Gent naar Brussel. Op het grondgebied van Dilbeek krijgt de F2 nu een eigen bedding, naast de spoorweg. Het nieuwe stuk wordt 6 kilometer lang en loopt ook langs de stations van Sint-Martens-Bodegem en Groot-Bijgaarden. Dat laatste station wordt ook een Hoppinpunt, waar je tussen verschillende vervoersmodi kan kiezen.

De investering in Dilbeek maakt deel uit van het programma Werken aan de Ring en bedraagt 9,3 miljoen euro. De Werkvennootschap financiert het grootste deel. Farys, Infrabel en Brussel Mobiliteit financieren mee, de provincie Vlaams-Brabant voerde de voorstudies voor dit project uit. 

De werken aan de F2 in Dilbeek starten ter hoogte van het station Sint-Martens-Bodegem en eindigen aan de gewestgrens, net voorbij het station van Groot-Bijgaarden. Dat station wordt ook een Hoppinpunt. "Door de spoorlijn te volgen, geniet de fietser van een veelal vlakke route met weinig gevaarlijk kruisend verkeer", stelt Marijn Struyf van de Werkvennootschap. 

In de omgeving van de toekomstige fietssnelweg leven onder meer de hazelworm en de beschermde levendbarende hagedis. In overleg met het Agentschap Natuur en Bos werden de populaties reeds in kaart gebracht en verplaatst naar een veilig leefgebied vlakbij. Midden 2024 moet alles klaar zijn.

Meest gelezen