foto Google Maps - Scheldelaan in Destelbergen

Milieuvereniging dient bezwaar in tegen bouwproject in Destelbergen: "Dit is landschapsvervuiling"

Het Gentse Milieufront (GMF) heeft officieel bezwaar ingediend tegen een bouwproject aan de Scheldelaan in Destelbergen. Een promotor wil daar een nieuw complex bouwen met ruim 30 wooneenheden en een ondergrondse garage. Het kadert in een groter project, er verschenen al eerder enkele woontorens. Het GMF noemt het nieuwe complex landschapsvervuiling: "Buurtbewoners noemen het er nu al Blankenberge aan de Schelde". 

Een bouwproject aan de Scheldelaan in Destelbergen stuit op protest bij het Gentse Milieufront (GMF). De vereniging dient officieel bezwaar in tegen de bouwplannen voor het Scheldehof met ruim 30 wooneenheden. Het GMF vraagt de gemeente om geen vergunning te geven. "De promotor heeft eerdere afspraken niet nageleefd, onder meer over een plantenscherm tussen de dijk en het complex. Het project stelt commerciële belangen boven de landschapswaarde. Het komt naast de natuurgebieden de Gentbrugse Meersen en de Damvallei. Er moet zorgvuldig mee omgesprongen worden. Ten derde wil de promotor meer bomen rooien dan nodig", zegt Bouke Billiet van het GMF. 

De buurtbewoners noemen de gebouwen nu al 'Blankenberge aan de Schelde', dat verzinnen wij niet

Bouke Billiet, het GMF

Het GMF maakt zich sterk dat ook de buurtbewoners niet te spreken zijn over de plannen. "Ze noemen het nu al het Blankenberge aan de Schelde, op basis van de gebouwen die er nu al staan. Wij verzinnen dat niet. Het is landschapsvervuiling, het past er gewoon niet, we hopen dat het bestuur oor heeft naar onze bezwaren." 

Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning loopt morgen af, gemeente Destelbergen krijgt tot eind april de tijd om alle bezwaren te bekijken en zelf te beslissen. De gemeente kan en wil niet reageren terwijl het openbaar onderzoek nog loopt. 

Meest gelezen