De vrouw reed op het fietspad langs de Diestsesteenweg toen de bestuurder van een geparkeerde auto zijn portier openzwaaide.
Volledig scherm
De vrouw reed op het fietspad langs de Diestsesteenweg toen de bestuurder van een geparkeerde auto zijn portier openzwaaide. © Vertommen

Fietsster (32) valt door openzwaaiend portier en wordt overreden door auto: slachtoffer zwaargewond

Een 32-jarige fietsster uit Lubbeek raakte zondag rond 18 uur zwaargewond toen ze op de Diestsesteenweg tegen het openzwaaiend portier van een auto reed, op de rijbaan terechtkwam en overreden werd door een voorbijrijdende auto.

  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    43

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Leuven
  2. Stad Leuven organiseert grote denkdag rond dak- en thuisloosheid na regionale telling: “We bereiden een nieuwe nachtopvang voor op het Sint-Jacobsplein”
    PREMIUM

    Stad Leuven organi­seert grote denkdag rond dak- en thuisloos­heid na regionale telling: “We bereiden een nieuwe nachtop­vang voor op het Sint-Ja­cobsplein”

    Onlangs maakte de Koning Boudewijnstichting het resultaat van haar jongste grootschalige dak- en thuislozentelling bekend. In Leuven en omgeving werden in de nacht van 20 oktober 780 mensen zonder woonst geteld: een lichte stijging ten opzichte van een vorige telling vier jaar eerder. Met die resultaten onder de arm organiseerde het Leuvense stadsbestuur een grote denkdag rond het thema. De stad wil onder meer een nieuwe nachtopvang organiseren op het Sint-Jacobsplein.
    Leuven