All Quiet on the Western Front
Volledig scherm
PREMIUM
All Quiet on the Western Front © Netflix

Hype rond ‘All Quiet On The Western Front’ brengt Oscarkansen ‘Close’ in het gedrang: “Zeg nooit nooit, maar zoals de kaarten er nu bijliggen...”

FilmNa de BAFTA’s kan niemand er nog omheen: het is allesbehalve stil rond ‘All Quiet On The Western Front’. De Duitse prent, die bij ons momenteel te zien is op Netflix, raast als een wervelwind door alle awardshows. Dat belooft voor onze eigen Lukas Dhondt, die met het kleine, breekbare ‘Close’ genomineerd is in dezelfde Oscarcategorie als het grote geweld uit Duitsland. Waar zit precies de kracht van ‘All Quiet On The Western Front’? En maken wij überhaupt nog een kans? We vroegen het aan filmexpert Peter Van Camp. “Het is geen meesterwerk hoor.”

11 reacties

  • ronald Ceulemans

    1 jaar geleden
    Zeer goede film ,die de realiteit toont ,een oorlog van generaals, met menselijk drama ,. zeer goed vertolkt en levens echt.
  • Tim Van Acker

    1 jaar geleden
    Ik heb hem ondertussen al 3x bekeken en iedere keer vind ik hem beter dan de vorige keer! Het moet niet altijd een oorlogsfilm zijn bekeken door de ogen van de Amerikanen of Britten. Sommige scènes zijn er los over maar zo zal het int echt ook wel geweest zijn denk ik! Ik hoop dat hij een oscar wint!!!
  • Marc Rottiers

    1 jaar geleden
    Nog nooit zo onder de indruk geweest van een film.Iedereen zou deze film moeten zien.Grijpt naar de keel, ontzettend ontroerend en hoe mooi vriendschap kan zijn,ook in onmenselijke situaties.
  • Nathalie Laporte

    1 jaar geleden
    Close is maar een zielig kinderverhaaltje, wie ligt daar nu wakker van.. oorlogen raken meer mensen in hun ziel
  • danny kimpe

    1 jaar geleden
    Top film.