Max Verstappen.© AP

Max Verstappen en Lionel Messi genomineerd voor de Laureus Awards

Max Verstappen is opnieuw genomineerd voor de Laureus Awards, zeg maar de Oscars van de sport. De F1-kampioen kreeg de onderscheiding al eens in 2022. Het Real Madrid van Thibaut Courtois maakt kans in de categorie ‘Team van het Jaar’.

Marc Cornelissen

Max Verstappen (25) is een van de zes genomineerden en neemt het in de lente op tegen voetballer Lionel Messi (wereldkampioen voetbal, winnaar in 2020), tennisser Rafael Nadal (de 2021 en 2011), voetballer Kylian Mbappé, polsstokspringer Mondo Duplantis en basketspeler Stephen Curry.

Bij de vrouwen kan de Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser-Pryce haar landgenote Elaine Thompson-Herah opvolgen. De andere kanshebbers zijn de Amerikaanse zwemster Katie Ledecky, de Amerikaanse atlete Sydney McLaughlin-Levrone, de Spaanse voetbalster Alexia Putellas, de Amerikaanse skister Mikaela Shiffrin en de Poolse tennisster Iga Swiatek.

Verder zijn er ook genomineerden voor onder meer Ploeg van het Jaar (met Red Bull Racing, Real Madrid, het Argentijnse voetbalteam, de Golden State Warriors, het Franse rugbyteam en het Engelse damesvoetbalteam), Doorbraak van het Jaar (met tennissers Carlos Alcaraz en Elena Rybakina, golfster Scottie Scheffler, kunstschaatser Nathan Chen, hordenloper Tobi Amusan en het Marokkaanse voetbalteam) en Comeback van het Jaar (met golfer Tiger Woods, voetballer Christian Eriksen, motorrijder Francesco Gagnaia, loper Jakob Ingebrigtsen, basketter Klay Thompson en wielrenster Annemiek van Vleuten).

Een panel met 71 leden van de Laureus World Sports Academy, allemaal grootheden uit de sport, stelde de shortlists samen. Met Justine Henin, winnares in 2008, staat er een Belg op de erelijst. De prijzen worden sinds 2000 uitgereikt. (mc-belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer