Gert Verhulst reageert op situatie in Plopsaland: “Mentaal welzijn en veiligheid van personeel is heel belangrijk”

Gert Verhulst, mede-oprichter van Studio 100, heeft voor het eerst, weliswaar kort, gereageerd op de heisa die is ontstaan na berichten over een zogezegde ‘pestcultuur’ die zou heersen bij Plopsa. “Zolang een intern onderzoek loopt, kiezen we ervoor niet te communiceren”, zei hij in zijn eigen tv-programma De Tafel van Vier op Play4. “Je zult er nog van horen, maar moet nog een beetje geduld hebben.”

joro

Presentator Gert Verhulst kreeg in de show de volgende opmerking van een kijker voorgeschoteld: “Het zou Gert Verhulst sieren mocht hij de problemen in Plopsaland bespreken.”

De opmerking leidde in eerste instantie tot hilariteit bij de gasten in de studio, onder wie Cath Luyten, maar Gert Verhulst ging de zaak uiteindelijk niet uit de weg, al weidde hij er ook niet lang over uit. “Het is een logische opmerking na alle nieuws van afgelopen weekend. Maar het is zo dat er een intern onderzoek loopt en Hans (Bourlon, medeoprichter bij Studio 100, red.) en ik hebben afgesproken dat wij niets communiceren zolang de resultaten daarvan niet bekend zijn”, aldus Verhulst. “We moeten eerst weten wat er exact aan de hand is.”

“Laten we duidelijk zijn dat het mentale welzijn van ons personeel, zowel van Studio 100 als van Plopsaland, heel belangrijk is. En je zult er nog van horen, maar je zult nog een beetje geduld moeten hebben”, voegde hij er nog aan toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER