Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

PORTRET. Roald Dahl schreef onverslijtbare kinderboeken, maar schuwde antisemitisme niet: “Joden beheersen de media”

De boeken van de Britse schrijver Roald Dahl worden opgeschoond. Zo bevatten zijn verhalen over duivelse, wulpse vrouwen en perverse geobsedeerde mannen onder meer niet langer het woord ‘dik’. Ook bij leven was Dahl niet de meest politiek correcte mens. Een portret van de beroemde kinderauteur, die het antisemitisme niet schuwde.

10 reacties

  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    Het was de beslissing van de Roald Dahl Company en de uitgeverij zelf om dat te doen. Niemand heeft hen gedwongen.
  • johan fransaert

    1 jaar geleden
    Die boeken censureren is een brug te ver we leven hier niet in een dictatoriaal regime hier bestaat er nog steeds vrije meningsuiting en niemand is verplicht om zijn boeken te lezen als je het moeilijk hebt met de inhoud of de gebruikte taal.
  • peeters jos

    1 jaar geleden
    “Politiek correct”: volgens wie? Politiek is hoe een samenleving met tegenstellingen op basis van onderhandelen en wederzijds respect kan werken. Politiek “correct” is dus een onmogelijk begrip. Die “politiek correcten” dwingen eigen waardes op aan de samenleving met verkettering en censuur voor andersdenkenden. Dit hele gedoe heeft er net toe geleid dat ik, en samen met veel anderen, net communicatiever en opener zijn over wat we echt denken. En dat is volgens sommigen niet correct. Uw probleem
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    In de USA is het alleszins zo. "De Waarheid heeft haar Rechten" ! Nooit gehoord over "Vrijheid van Meningsuiting" omdat één of ander rijke Lobby een uiterst lange arm heeft ?
  • Wim Hermans

    1 jaar geleden
    Operatie "Schaad Roald Dahl" is gestart. Gaan we dan ook de hip-hopteksten opschonen, vooraleer ze op de radio komen? Mijn inziens schadelijker voor de kinderen dan de boeken van Roald Dahl.