De Taiwanese presidente Tsai Ing-wen had een ontmoeting met Amerikaanse parlementariërs die op bezoek waren in de hoofdstad Taipei.
Volledig scherm
De Taiwanese presidente Tsai Ing-wen had een ontmoeting met Amerikaanse parlementariërs die op bezoek waren in de hoofdstad Taipei. © AFP

Taiwan gaat militaire banden met VS versterken

Taiwan gaat zijn militaire banden met de Verenigde Staten versterken om het "autoritair expansionisme" in te dammen. Dat heeft de Taiwanese presidente Tsai Ing-wen aangekondigd.

12 reacties

  • Sharon Debeul

    1 jaar geleden
    Olie op het vuur en weeral de VS.
  • Gerry Cle

    1 jaar geleden
    Taiwan heeft nooit behoort tot het communistische China en is al onafhankelijk van voor WO2. De bevolking is pro westers en wil die onafhankelijkheid behouden. Dankzij de handel met het westen is China economisch en militair sterk gegroeid en voelt het zich sterk genoeg om Taiwan te annexeren. UIteraard wil Taiwan de militaire steun van de VS versterken om het op oorlog beluste China af te remmen. Hopelijk durft China de confrontatie met de VS niet aan en laat het zijn buurlanden in vrede.
  • Harry Van riet

    1 jaar geleden
    jintha Peeters,op Democratie staat geen prijs,maar vraag je zelf ook eens af wat China uitgeeft aan oorlogswapens .
  • jintha peeters

    1 jaar geleden
    en zo slaagt amerika weer zich in om een toekomstige oorlog te ontketen eerst in oekraine en nu binnekort ginder met china .kassa kassa voor de amerikaanse wapenindustrie
  • Emmanuel Veraart

    1 jaar geleden
    De Amerikanen doen waar ze in uitblinken en dat is de afzetmarkt klaarstomen voor hun oorlogsindustrie door eens goed te gaan stoken.