Carnavalsgroep "Bedesterd" won de eerste prijs bij de middelgrote groepen
©Leen De Smedt

Praalwagens van "Dest Goe Schief", "Bedesterd" en "Lotjonslos" vallen in de prijzen tijdens Aalst Carnaval

In Aalst zijn drie carnavalsgroepen in de prijzen gevallen tijdens de traditionele prijsuitreiking. Daarbij worden de mooiste praalwagens van de stoet verkozen. Dit jaar viel die eer te beurt aan carnavalsgroepen "Dest Goe Schief", "Bedesterd" en "Lotjonslos". Samen kregen ze een prijs van 135.000 euro. 

De traditionele prijsuitreiking is een van de hoogtepunten van Aalst Carnaval. Daarbij worden de mooiste praalwagens van de stoet verkozen. En die uitreiking vond voor het eerst plaats op de Grote Markt van Aalst. Er waren prijzen in drie categorieën: de kleine groepen, de middelgrote groepen en de grote groepen.

"Rozengeur en maneschijn"

"Ik kan niet beschrijven hoe ik mij voel, want dit doe je niet alleen", zegt Michiel Hellebosch van "Dest Goe Schief" die de prijs wegkaapte bij de kleine groepen. De carnavalsgroep bouwde een praalwagen die uitbeeldt dat carnaval niet altijd rozengeur en maneschijn is. "We hebben er alles aan gedaan om het te kunnen waarmaken en het is ons gelukt."

Winnaar bij de kleine groepen: "Dest Goe Schief"
COPYRIGHT 2021 ALL RIGHTS RESERVED

Carnavalsgroep "Bedesterd" won de prijs bij de middelgrote groepen met een praalwagen die verwijst naar verkleedwinkel Liebaut die dit jaar de deuren sluit. "We hadden een heel dankbaar thema", zegt Bjorn Van Schelvergem van de carnavalsgroep. "Of we nu zevende of achtste waren. Dat maakte niet uit, maar uitbaters Danny en Mia moesten krijgen wat ze verdienen in Aalst."

Winnaar bij de middelgrote groepen: "Bedesterd"
COPYRIGHT 2021 ALL RIGHTS RESERVED

De prijs voor mooiste praalwagen bij de grote carnavalsgroepen ging naar "Lotjonslos". De groep bouwde een wagen die verwees naar de grootste concurrent: "De Lodderoeigen". Op de praalwagen stond een beeld van een van hun leden "De Generool", Herman Schelfaut, die zijn mond wagenwijd openhield.

Winnaar bij de grote groepen: "Lotjonslos"
COPYRIGHT 2021 ALL RIGHTS RESERVED

Meest gelezen