Photo News/VTM Nieuws
Volledig scherm
© Photo News/VTM Nieuws

Evenepoel, die nét geen leider is, en maats winnen ploegentijdrit in UAE Tour met één seconde: “Mooier dan sommige individuele zeges”

WielrennenSoudal-Quick.Step heeft de ploegentijdrit in de UAE Tour gewonnen. De ploeg van Remco Evenepoel haalde het met één luttele seconde voor EF Education-EasyPost. Evenepoel zelf moest de leiderstrui dan weer nét aan Ineos Grenadiers-renner Luke Plapp laten. “Maar dat vind ik niet zo erg. De koers duurt nog vijf dagen.”

20 reacties

  • AUGUSTIN GHIJSELS

    1 jaar geleden
    Merlier is al goed ingeburgerd in de ploeg en doet het schitterend.Maar de kans dat hij ooit op Alpe d'Huez wint, is even klein dan dat MVDP het wereldrecord polsstokspringen achter derny's verbetert.Lucien Van Impe, die kon klimmen als een berggeit.
  • Peter Van mol

    1 jaar geleden
    Iedereen kan klimmen, wat een kenner. Als je zoiets zegt ken je echt niets van wielrennen. Ook al denkt die een kenner te zijn. Als iedereen kan en wil klimmen is het iedere aankomst bergop, op een col van 2000 meter hoogte een massasprint…
  • Liliane Wuyts

    1 jaar geleden
    Eric, je weet het misschien nog niet maar je mag Adri Z niet tegenspreken hoor. Dat pikt hij niet. Maakt niet uit wat voor onzin hij uitkraamt, en altijd zichzelf tegenspreekt. Hij is de "kenner". En inderdaad, niet iedereen kan klimmen als hij wil. Dwz, klimmen kan iedereen, maar of je ook wint is een andere zaak.
  • Viviane De Backer

    1 jaar geleden
    Ieder mag zijn mening hebben. Maar de sterkste ploeg heeft gewonnen... En Remco heeft vandaag de ploeg geleid, wat volgens mij ook de bedoeling was. En Chapeau Tim Merlier. 👏
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Iedereen weet ook dat zwaargewicht Ullrich en Indurain Tourkandidaten waren dus weer nergens op gebaseerd zoals zo vaak. Met 72kg klom ik aanmerkelijk beter dan bij 70 door vet in spier om te zetten, zou Reynebeau ook eens moeten proberen om zn betweterigheid een halt toe te roepen, pfff..