© Photo News

Politie: “Aanslag nipt vermeden in Knokke? Daar is niks van aan”

De politie van Knokke moest donderdag heel wat burgers geruststellen. Het gerucht dat er een aanslag in de badstad verijdeld werd, ging op sociale media een eigen leven leiden. Zo schrijft Het Nieuwsblad. “Wij hebben dat onderzocht en er is niets van aan”, aldus de politie.

TL

Werd er gisteren een aanslag verijdeld in Knokke? Als we de sociale media mochten geloven alvast wel. Maar de politie van de badstad is formeel: “Het gaat om een gerucht. Er is helemaal niets gevonden en er is al zeker geen sprake van een verijdelde aanslag. We roepen iedereen op om dit gerucht de wereld uit te helpen.”

De telefoon bij de lokale politiezone Knokke-Heist stond gistermorgen zowat de hele dag roodgloeiend. Heel wat ongeruste burgers wilden meer informatie over de verijdelde aanslag waar mensen het op de sociale media over hadden. De informatie leek behoorlijk concreet: op het strand waren wapens in een strandcabine gevonden en ook in een camionette in de stad zouden wapens aangetroffen zijn door de politie. Het gerucht verspreidde zich als een lopend vuurtje. Heel wat mensen dachten dat een aanslag in de mondaine badstad op het nippertje vermeden kon worden.

De woordvoerster van de lokale politiezone Damme/Knokke-Heist schrikt dan ook niet van ons telefoontje. “Je belt waarschijnlijk voor die verijdelde aanslag”, is ze ons voor. “Daar is helemaal niets van aan. Het gaat om een gerucht dat ons ook via via bereikt heeft. Als wij dergelijke meldingen binnen krijgen, starten we uiteraard onmiddellijk een onderzoek. Dat is ook vandaag (gisteren, nvdr.) gebeurd, maar er zijn hoegenaamd geen elementen gevonden die op een aanslag zouden wijzen.”

De politie roept de mensen wel op om waakzaam te blijven. “Het is niet omdat het nu loos alarm bleek dat mensen schrik moeten hebben om ons te contacteren als ze iets verdacht zien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer