© EPA-EFE

Geen Strade Bianche voor man in vorm Tadej Pogacar: alles op Parijs-Nice voor de Sloveen

Tadej Pogacar zal niet voor het tweede jaar op rij de Strade Bianche op zijn naam schrijven. De Sloveen, dé man in vorm bij de start van het wielerjaar, slaat de Italiaanse gravelklassieker (4 maart) over om vol voor eindwinst te gaan in Parijs-Nice (5-12 maart).

Vincent Van Genechten

De voorbije twee seizoenen koos Pogacar voor de Tirreno-Adriatico. Met succes, want de tweevoudige Tourwinnaar schreef de Italiaanse rittenkoers telkens op zijn naam en pakte onderweg drie ritzeges. In 2023 wordt het dus anders, met een allereerste deelname aan Parijs-Nice. Ook wel bekend als de Koers naar de Zon.

Pogacar pakte dit jaar al vijf overwinningen, waaronder drie ritten en de eindzege in de Ruta del Sol. Plus de Jaén Paraiso Interior, de Spaanse versie van de Strade Bianche. Later dit voorjaar wachten ook nog Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik op de Sloveen.

“Ik ga proberen om heel goed te zijn in Sanremo en Vlaanderen”, aldus Pogacar in gesprek met Ine Beyen. “Daarna alle ogen gericht op de Tour. De Strade stond wel op de planning, maar toen ik het parcours van Parijs-Nice zag met die ploegentijdrit… Als ik daar goed wil zijn, dan moet ik daar een paar dagen op trainen. Het was een lastige keuze.”

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer