Vier mannen stelen zitbank na carnavalsstoet in Tongeren

Tongeren -

Een groep van vier mannen heeft zondagavond laat een zitbank gestolen bij de Asi-shop in Tongeren. Dit gebeurde omstreeks 20.44 uur, direct na afloop van de carnavalstoet. Dankzij camerabeelden die in het bezit zijn van de winkel, zijn de daders duidelijk in beeld gebracht.

Dirk Roefflaer

De zitbank, die voor de winkel stond opgesteld, is van onschatbare waarde voor de eigenaren van de Asi-shop in Tongeren. Het is namelijk niet zomaar een bank, maar een uniek exemplaar dat speciaal voor de winkel is ontworpen. Bovendien heeft de bank ook een symbolische waarde: hij staat voor de verbinding tussen mensen en culturen. Het team van Asi is dan ook diep geschokt door de diefstal en doet er alles aan om de daders op te sporen en de bank terug te krijgen. “Deze zitbank is ons dierbaar”, aldus een woordvoerder van de winkel. “Hij is niet alleen van ons, maar van de hele gemeenschap. We hopen dat de daders tot inkeer komen en de bank op een veilige plek achterlaten, zodat we hem snel terug kunnen krijgen.”

De politie van Tongeren is op de hoogte gebracht van de camerabeelden en zal deze gebruiken om de daders op te sporen. Het is nog niet bekend wie de mannen zijn of waar ze naartoe zijn gegaan met de gestolen bank. In de tussentijd doet Asi een dringende oproep aan de inwoners van Tongeren om alert te zijn en eventuele tips door te geven aan de politie. “Als gemeenschap moeten we ervoor zorgen dat dit soort crimineel gedrag niet getolereerd wordt”, aldus de woordvoerder van Asi. “We hopen dat de daders snel gepakt worden en dat de bank onbeschadigd teruggebracht wordt naar de plek waar hij hoort: voor onze winkel.” diro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer