BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Sébastien Courtoy, de flamboyante advocaat die terreurverdachten verdedigde: “Eén van de beste pleiters van ons land”

Sébastien Courtoy (48), advocaat van Smail Farisi tijdens het terreurproces, is thuis onverwacht overleden na hartfalen. De flamboyante raadsman met gouden zonnebril en Lucky Strike-sigaret tussen de vingers werd vooral bekend als ‘advocaat van de onverdedigbaren’. Volgens sommigen een antisemiet en een Vlamingenhater, door velen geroemd voor zijn dossierkennis. “Hij was één van de beste pleiters van ons land”, klinkt het bij vriend en collega Michel Degrève.

4 reacties

  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Het is door zulke advocaten dat een mens geen geloof meer heeft in het rechtsysteem; Je kan beter je straf laten bepalen via vogelenpik dan in een rechtzaal. De uitkomst zal eerlijker zijn.
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Zulke Advocaten zijn de oorzaak de de Mensenrechten ondermijnt worden geen enkel waarde hebben , dat Daders meer Recht krijgen dan hun slachtoffers die eigenlijk Geen enkel Recht hebben . En dan is er nog de vraag met welk geld ze betaald worden door die criminelen ? Als het prodeo is het nog erger want dat betalen de slachtoffers mee voor de Advocaat van de dader ?? Heel het gerecht is een aanfluiting op de Rechtspraak en gerechtigheid , rechtvaardigheid .
  • Piet Schots

    1 jaar geleden
    Zo zie je maar. Als je geld hebt mag je alles zeggen en doen. En als je dan nog sterft ben je nog een goede ook.
  • fre cordier

    1 jaar geleden
    De man die ervoor zorgde dat iedereen nog meer afkeer krijgt van de advocatuur.