De winst van de reis naar New York zorgt meteen voor een dilemma bij Magda Reekmans (76) en haar 82-jarige man Hubert Claesen.© Sven Dillen

Magda mag dankzij uw krant op reis naar New York: “Onze jarenlange trouw wordt beloond”

Hasselt/Dilsen-Stokkem/Oudsbergen -

Magda Reekmans (76) uit Hasselt mag haar koffers pakken. Ze wint een reis naar New York die HBvL weggeeft binnen de reeks SOS Reizen. “Samen met mijn man Hubert hebben wij al heel ons leven een abonnement. Onze jarenlange trouw wordt beloond.”

Geert Houben

Limburger en wereldburger. Het is niet voor niets de slogan van Het Belang van Limburg. In de reeks SOS Reizen kreeg u vorige week niet alleen tips om op een meer voordelige manier met vakantie te gaan, maar u maakte ook kans om mooie reizen te winnen. Wie zich aanmeldde in de HBvL-nieuwsapp deed een gooi naar een trip richting de ‘Big Apple’, Lloret de Mar of de sneeuw.

Nooit buiten Europa

Magda Reekmans schoot de hoofdvogel af en mag voor vijf dagen naar New York. Haar gok over hoeveel mensen er aan de wedstrijd zouden deelnemen, was de beste. De winst zorgt meteen voor een dilemma bij Magda en haar 82-jarige man Hubert Claesen. “Een reis naar New York gaat nogal vermoeiend zijn. Je wilt toch veel bezoeken en ik weet niet of dat nog zo vlot lukt op onze leeftijd. We zullen het even laten bezinken.”

Er is ook enige twijfel bij Magda en Hubert om de oceaan over te steken. Nog nooit heeft het koppel zo’n verre reis gemaakt. “Neen, wij zijn nog nooit in New York geweest. Zelfs niet in de Verenigde Staten. Vroeger hebben wij wel veel gereisd, naar Barcelona, Wenen, Italië, het Gardameer … Maar verder dan Europa zijn we nooit geraakt. Waarschijnlijk ook omdat we liever niet al te lang van huis zijn.”

Cadeau voor zoon

Toch moeten Magda en Hubert niet lang zoeken naar een plan B. “We kunnen de reis aan onze zoon geven. Wim en zijn vrouw kunnen wij daar een groot plezier mee doen. Hij is enig kind en heeft ons drie kleinkinderen geschonken. Er zal dus geen ruzie komen dat we iemand moeten benadelen”, lacht Magda. “Wim en zijn vrouw zijn echte reizigers. Ze zijn al naar Zuid-Afrika en ik weet niet naar waar nog allemaal geweest.”

“Ook al heeft Wim het druk op zijn werk, ik ga hem meteen bellen”, zegt een enthousiaste Magda. Haar dag is meer dan geslaagd. “Die kan niet meer stuk. Ik doe vaak mee aan wedstrijden, maar zoiets als een reis naar New York hebben we nog nooit gewonnen. Of ik speel op de Lotto? Neen, nog nooit. Misschien moet ik dat nu ook maar eens doen. Allez, de krant is bedankt. Al heel ons leven zijn we abonnee. Nu lezen we de krant digitaal en op papier in het weekend. Onze trouw wordt nu wel heel mooi beloond.”

Nico Vanden Bon (62) uit Dilsen-Stokkem is een busreis richting Lloret de Mar rijker. “Mijn vrouw gaat uiteraard mee.”© Sven Dillen

Naar Lloret de Mar

Niet alleen een trip naar New York zat in de prijzenpot, ook een reis richting de Spaanse zon viel te winnen. Die gaat naar Nico Vanden Bon (62) uit Dilsen-Stokkem. De ingeweken Bruggeling is een busreis richting Lloret de Mar rijker.

Telefonisch verneemt de cliëntenadviseur bij KBC het goede nieuws. “En dan te denken dat ik normaal geen onbekende nummers beantwoord. Wat een zeer aangename verrassing op een doordeweekse dinsdag”, klinkt het enthousiast. Met nog drie anderen reist hij richting de Costa Brava. “Mijn vrouw gaat uiteraard mee en dan moet ik het eens goed bekijken. Een van de kinderen, maar ik heb er drie. Het wordt een moeilijke keuze, want ze hebben allemaal een vriend of vriendin. Misschien dat ik enkele tickets moet bijboeken.”

Citytrips

Nico vraagt meteen wanneer de reis naar Spanje gepland is. Kwestie van niet te overlappen met andere reisplannen. “Wij reizen regelmatig. Een keer per jaar gaan we een week of tien dagen weg. Maar meestal kiezen we voor korte reizen zoals een citytrip.”

Welke bestemming Nico kan aanbevelen? “Nazaré aan de Costa de Prata of de Zilverkust in Portugal. Een vissersdorp dat nu een populaire badplaats is met een wel heel speciale betekenis voor mij. Ik heb er mijn huidige vrouw ten huwelijk gevraagd”, vertelt Nico die sinds 1983 als Limburger door het leven gaat. En dus ook als een HBvL-lezer. “Als inwijkeling die wil weten wat er zich in de regio afspeelt, kan je natuurlijk niet anders”, lacht Vanden Bon.

Ook u kunt nog winnen

En er was nog een reiswinnaar: Stefan Vanmontfort uit Meeuwen mag zijn skilatten inwaxen voor een sneeuwvakantie voor twee personen. Ook deze en volgende week krijgt u met SOS Energie en SOS Wonen nog tal van tips over hoe u kunt besparen op energie en op het vlak van vastgoed. Ook aan die SOS-reeksen zijn wedstrijden verbonden. Zo maakt u deze week kans op ‘1 jaar gratis tanken’ en bij SOS Wonen geven we een splinternieuwe keuken ter waarde van 25.000 euro weg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer