Archiefbeeld. Collega's nemen afscheid van agent Thomas Monjoie in Waremme. (18/11/22)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Collega's nemen afscheid van agent Thomas Monjoie in Waremme. (18/11/22) © BELGA

Sneller financiële hulp voor slachtoffers en nabestaanden van aanslag op politie Schaarbeek

UpdateNa aanslag op twee agenten in Schaarbeek zal de hulp aan slachtoffers en nabestaanden dezelfde regeling krijgen zoals geldt voor daden van terrorisme. Afgelopen vrijdag keurde de ministerraad een Koninklijk Besluit op initiatief van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) goed. De slachtoffers en hun nabestaanden zullen sneller een schadevergoeding ontvangen zonder de uitkomst van het proces te hoeven afwachten.

  1. RECONSTRUCTIE. Hoe Yassine Mahi twee jonge agenten neerstak aan rood licht: “Ondanks zijn eigen verwondingen probeerde Jason de wonde van Thomas nog te stelpen”
    PREMIUM
    Brussel

    RECONSTRUC­TIE. Hoe Yassine Mahi twee jonge agenten neerstak aan rood licht: “Ondanks zijn eigen verwondin­gen probeerde Jason de wonde van Thomas nog te stelpen”

    Wat gebeurde er die donderdag tijdens de aanval op de jonge politieagenten Thomas Monjoie (29) en Jason P. (23)? Het start in de ochtend wanneer dader Yassine M. (32) zich verward aanmeldt op het politiecommissariaat in Evere. Hij vroeg om psychologische hulp want hij wilde een agent iets aandoen. Nog geen negen uur later gaat hij zonder aarzelen twee agenten te lijf met een mes, met de dood van politieagent Thomas tot gevolg. Een reconstructie van de noodlottige dag.
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.