© rr

Mediagroepen maken benefietradio voor slachtoffers van aardbevingen in Turkije en Syrië, 20 artiesten nemen campagnelied op

VRT, Play Media, Mediahuis en DPG Media slaan de handen in elkaar voor een inzamelactie voor de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Op 6 maart organiseren ze samen een dag benefietradio. Ook RTL en RTBF doen mee. Meer dan 20 artiesten nemen tegelijk een campagnelied op.

Het heeft even geduurd, maar nu is het toch zover: op Radio 1, Radio 2, Radio 2 BeneBene, Klara, Studio Brussel, MNM, Qmusic, Joe, Willy, Nostalgie en Nostalgie+, en NRJ zal op 6 maart een hele dag lang benefietradio gemaakt worden ten voordele van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook RTBF en RTL doen mee aan de actie, die naam People help the people meekreeg. Luisteraars kunnen in ruil voor steun aan het Consortium 12-12 zelf de muziek kiezen.

Intussen zijn al 47.000 doden geteld en zijn miljoenen mensen dakloos door de zware aardbevingen. Er is dus een enorme nood aan geld, klinkt het bij de zenders. Toch is er voorlopig geen sprake van een tv-show, zoals bij Oekraïne 12-12 vorig jaar wel het geval was. “We zochten naar een manier om het snelst en efficiënt een actie te organiseren”, zegt Yasmine Van der Borght, woordvoerder van de VRT. “Dan is radio een goed medium, dat is in het verleden al succesvol gebleken. Niets doen was geen optie. We hebben voor 6 maart gekozen omdat het exact een maand na de eerste aardbeving is.”

Tegelijk zingen meer dan twintig artiesten een campagnelied in, een cover van People Help the People van Birdie. Onder meer Camillie, Niels Destadsbader en Coely doen mee. Hadise vliegt speciaal vanuit Turkije over. Dat nummer wordt op 27 en 28 februari opgenomen bij VRT. Op 3 maart krijgt het zijn première om 7.45 uur in de ochtendshows van de radiozenders. (eadp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer