Wegenwerker overlijdt na aanrijding door vrachtwagen op E403

© Bas De Wilde

Op de E403 in Moorsele richting E17 is woensdagmorgen een wegenwerker omgekomen bij een verkeersongeval. De man werd gegrepen door een passerende vrachtwagen en was op slag dood. De precieze omstandigheden worden onderzocht door een verkeersdeskundige van het parket.

Bas De Wilde

Het ongeval gebeurde om 6 uur woensdagochtend. Een vrachtwagen reed op de E403 richting E17 en de bestuurder voelde dat hij ineens iets raakte. Het bleek een wegenwerker te zijn die bezig was met het plaatsen van signalisatie voor werken die op til zijn.

De bestuurder van de vrachtwagen maakte rechtsomkeert en arriveerde later terug op de plek waar de aanrijding was gebeurd. Er werd ondertussen nog geprobeerd om het slachtoffer, een 48-jarige Roemeen uit het Antwerpse, te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten. De rechterrijstrook van de E403 op de plaats van het ongeval werd afgesloten zonder verkeersoverlast als gevolg.

De precieze omstandigheden worden onderzocht door een verkeersdeskundige van het parket. De bestuurder van het aanrijdend voertuig legde in elk geval een negatieve alcohol - en drugtest af.