Direct naar artikelinhoud
NieuwsOngeval

Wegenwerker (48) overlijdt nadat hij op autosnelweg wordt aangereden door vrachtwagen

De arbeider werd aangereden langs de E403 in Moorsele en stierf ter plaatse.Beeld Hans Verbeke

Op de E403 in Moorsele, bij Wevelgem, is woensdagmorgen een wegenwerker om het leven gekomen bij een ongeval. De man werd gegrepen door een vrachtwagen en was op slag dood.

Het drama gebeurde rond 6 uur. Een vrachtwagen voor containertransport reed in de richting van Doornik en reed het slachtoffer aan, vermoedelijk op de pechstrook. De 48-jarige man uit Antwerpen was er bezig met het plaatsen van verkeersborden voor aankomende werken, toen hij plots werd weggeslingerd in de groene berm.

De chauffeur van de vrachtwagen, die rechts vooraan beschadigd raakte, kon niet onmiddellijk stoppen. De man maakte aan de wisselaar met de A19 echter rechtsomkeert om zo via Rumbeke weer naar de plek van het ongeval te rijden. Hulpverleners probeerden de aangereden arbeider nog te reanimeren, maar dat bleek vergeefs.

Door het ongeval was de rechterrijstrook een tijdlang versperd in de richting van Kortrijk. Het parket heeft een wetsarts en een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken.