Maatregelen aan voormalig douanecomplex in Mol-Postel dat als sluipweg wordt gebruikt naar E34

In Mol komen er maatregelen aan het voormalige douanecomplex in Postel. Veel bestuurders gebruiken het als sluipweg om naar de E34 te rijden. Welke maatregelen er komen staat nog niet vast, omdat ook hulpdiensten van het terrein gebruik maken om de snelweg te bereiken.

In Mol gaat het Agentschap voor Wegen en Verkeer maatregelen nemen aan het voormalige douanecomplex in Postel. Dat is een parking die door veel automobilisten als sluipweg wordt gebruikt om de E34 op of af te rijden. De parking sluit aan op meerdere wegen, onder andere de snelweg. 

Normaal mogen enkel dienstvoertuigen zoals de brandweer en ziekenwagens het terrein gebruiken. Maar door werken aan brug Voorheide in Arendonk mag iedereen er tijdelijk gebruik van maken als omleidingsweg.

Er moet een systeem komen zodat enkel dienstvoertuigen nog gebruik kunnen maken van het voormalige douanecomplex

Andreas Verbeke, schepen voor Mobiliteit (N-VA)

Als de werken na de zomer zijn afgerond, komen er definitieve maatregelen om het sluipverkeer er te weren. "We moeten ervoor zorgen dat dienstvoertuigen zoals brandweer of ziekenwagens er nog wel gebruik kunnen van maken. Daar gaan we ook afspraken over maken met onze Nederlandse buurgemeenten", zegt schepen voor Mobiliteit Andreas Verbeke (N-VA).

Meest gelezen