Millennium Golf legt geluidsmuur aan langs E313 in Beringen: "Golfterrein op hoger niveau tillen"

De voorbije maanden is aan het golfterrein in Beringen een lange aarden dam langs de E313 aangelegd, om de hinder van het voorbij razende verkeer beperken. Dankzij de werkzaamheden is Millennium Golf nu geselecteerd om ieder jaar de World Tour Qualifying School te organiseren, een internationale kwalificatiewedstrijd waar zo'n 120 topgolfers aan deelnemen. 

Een van de holes van het golfterrein in Beringen ligt langs de E313, en met de aarden geluidsmuur wil Millennium Golf de hinder van de snelweg beperken. "Zo'n snelweg brengt een oorverdovend geraas met zich mee, daarom hebben we er een aarden wal aangelegd, legt Piet Vandenbusssche, manager van Millennium Golf uit. "De dam is zo'n 4 meter hoog en zo'n 400 meter lang, dus dan spreken we toch over een 30.000 kubieke meter zand dat wordt aangevoerd. Over een week ongeveer zullen de werkzaamheden klaar zijn en kan er gras ingezaaid worden. Ook de bezoekers van de Paalse Plas zullen daarvan kunnen profiteren." 

Het was nodig om ons golfterrein op een hoger niveau te tillen  

Piet Vandenbusssche, manager van Millennium Golf

Millennium Golf investeerde ook in een nieuw radarsysteem op het oefenterrein. "Elke bal die geslagen wordt, wordt getraceerd en geanalyseerd op een aantal parameters", vult Vandenbusssche aan. "De kwalificaties van de World Tour worden alleen op toplocaties gespeeld. Dus het was nodig om ons golfterrein op een hoger niveau te tillen."   

Dat opzet is geslaagd, want Millennium Golf is in september voor de eerste keer gastheer van de World Tour Qualifying School. "Ik kan zeggen dat Millennium Golf aan mijn verwachtingen heeft voldaan en zo niet overtroffen", vertelt Mike Stewart, de Senior Tournament Director van de DP World Tour. "Millennium heeft alle essentiële elementen om een zeer goede locatie voor de Qualifying School te worden." 

Van 5 tot en met 8 september worden 120 internationale topgolfers op de club in Paal-Beringen verwacht. Ze zullen er zich proberen te plaatsen voor de finale kwalificaties die in oktober in Spanje plaats vinden.

Meest gelezen