© Getty Images

Coco Mademoiselle gaat historische samenwerking aan met Whitney Peak

In het rijtje van iconische parfums scoort Coco Mademoiselle van Chanel erg hoog. Hoewel de geur nog maar een goede twintig jaar bestaat, hebben de meesten onder ons minstens één levendige herinnering die onlosmakelijk verbonden is met het parfum. En dat geldt niet in het minst voor actrice Whitney Peak, de nieuwste muze van Coco Mademoiselle. Zij is daarmee meteen de eerste zwarte ambassadrice in de geschiedenis van de geur.

Camille Van Puymbroeck

Na jarenlange trouwe dienst van Keira Knightley als muze van Coco Mademoiselle is het eindelijk tijd voor een nieuw gezicht. Dat gezicht kan je herkennen uit Hocus Pocus 2 of Gossip Girl, al werkt de Oegandees-Canadese actrice nu al twee jaar samen met Chanel. Die samenwerking beviel duidelijk en dus wordt Peak nu de eerste zwarte muze van de geur.

Volgens Chanel is de actrice “de verpersoonlijking van de jeugd van vandaag, wiens nieuwsgierigheid, zelfvertrouwen, goesting voor nieuwe ervaringen en gebrek aan vooroordelen een echo vormen van het temperament van de jonge Coco Chanel”. De twintigjarige Peak moet het Franse modehuis én het iconische Coco Mademoiselle een nieuw tijdperk binnenleiden, eentje waarin er ook binnen de klassieke modelabels meer plaats is voor diversiteit en inclusie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer