Themabeeld© Shutterstock

Genkenaar (26) die in najaar voor assisen verschijnt voor martelmoord krijgt nu al 24 maanden voor drugshandel

Genk -

Een 26-jarige Genkenaar, die vermoedelijk een rol speelde bij de martelmoord van Hilal Makthout, is nu al veroordeeld tot 24 maanden cel voor drugsverkoop. Zelf ontkende hij de feiten.

Shauni Deferm

De twintiger zou tussen december 2021 en oktober 2022 cannabis en cocaïne verhandeld hebben. Toen de man onder elektronisch toezicht stond en in 2022 met een enkelband zijn voorhechtenis thuis mocht uitzitten, werd hij uit bed gelicht tijdens een inval door de politiediensten na het aantreffen van de recente druggerelateerde foto’s en berichten in zijn telefoon. “Tijdens de huiszoeking vonden we drie gram cannabis en twee gram hasj”, zo sprak de Tongerse aanklager tijdens de behandeling van de zaak voor de Tongerse rechter. Verder zouden er ook drie personen hebben verklaard dat de man zich bezighield met drugshandel.

Martelmoord

De twintiger zelf ontkende met klem en zegt dat de politie hem viseert. “Alles ging goed en dan opeens bám, een inval”, zo sprak de man boos. “Het is precies of ze me erbij willen lappen. Ze houden me aan het lijntje en ze willen me breken. Heeft het iets te maken met mijn andere zaak misschien? Ik zit al met zo’n delicaat dossier, waarom zou ik mezelf dan nog meer in nesten werken?” Daarmee verwees de man naar zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de martelmoord waarbij slachtoffer Hilal Makhtout om het leven werd gebracht. De Genkenaar moet in het najaar, samen met twaalf anderen verdachten, voor assisen verschijnen.

24 maanden cel

Zijn advocaat, meester Peter Donné, wees de rechtbank erop dat de foto’s in de gsm van de twintiger niet door hem gemaakt zijn. “Zijn gsm-toestel is gekoppeld aan vier verschillende iCloud-accounts. Hij heeft die foto’s niet zelf gemaakt en hij heeft niets te maken met die plantage.”

Volgens de rechter zijn er behalve de foto’s ook Whatsappgesprekken en berichten via Snapchat teruggevonden die ook wijzen op de handel in drugs. Alle elementen samen, waaronder de foto’s, verklaringen en berichten in zijn telefoon, wijzen volgens de rechter wel degelijk boven elke twijfel op zijn schuld. De man kreeg een celstraf van 24 maanden en een geldboete van 8.000 euro opgelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer