Minister Vincent Van Quickenborne gaf samen met federaal procureur Ann Lukowiak, procureur Frank Demeester van het parket van West-Vlaanderen en de directeur van de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen Kurt Desoete toelichting bij de cijfers.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Vincent Van Quickenborne gaf samen met federaal procureur Ann Lukowiak, procureur Frank Demeester van het parket van West-Vlaanderen en de directeur van de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen Kurt Desoete toelichting bij de cijfers. © Benny Proot

Waarom waakzaamheid geboden blijft, ondanks enorme daling van transmigranten aan onze kust: “Nee, de strijd is niet gestreden”

Het aantal aangetroffen transmigranten dat via ons land - veelal de haven van Zeebrugge - de oversteek probeerde te maken richting Groot-Brittannië, is de laatste vijf jaar met 90 procent gedaald. “Maar de problematiek is niet verdwenen, en onze aandacht mag niet verslappen”, leggen bevoegd minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en procureur Frank Demeester uit. Ze wijzen ook aan welke routes populair zijn onder mensensmokkelaars.