Photo News / VTM
Volledig scherm
© Photo News / VTM

Remco Evenepoel wordt tweede en pakt leiderstrui na wapenstilstand op Jebel Jais: “Ritzege had het helemaal afgemaakt”

WielrennenDe Jebel Jais heeft geen spektakel opgeleverd. Tussen de favorieten gebeurde er nauwelijks iets, Remco Evenepoel won wel op een overtuigende manier de sprint om plek twee en grijpt zo de leiderstrui. De ritzege was een prooi voor de Colombiaan Rubio. “Nu moet ik vooral veilig proberen te blijven tot zondag”, aldus Evenepoel.

19 reacties

  • Liliane Wuyts

    1 jaar geleden
    Inderdaad Lore, het is ook daarom dat veel renners hun programma aanpassen en andere uitdagingen aangaan om het voor hen spannend te houden. Bepaalde koersen rijden ze heel graag en daar staan ze ook graag aan de start, maar voor de rest kiezen ze nieuwe uitdagingen. En het moet vooral ook passen in het ploegenschema.
  • Lore Janssen

    1 jaar geleden
    Het is wellicht de beste keuze om niet meteen voor het hoogste te gaan, maar rustig op te bouwen. Pogacar had op deze leeftijd al twee keer de Tour op zak, maar hoe lang nog zal hij zich kunnen blijven opladen?
  • frans ornelis

    1 jaar geleden
    voor sommigen zal het nooit goed zijn hij is rep 6 en 5 jaar jonger dan van aert en van der poel en als ge ziet wat hij al allemaal heeft gewonnen waaronder het wk
  • Roger De Win

    1 jaar geleden
    Jazeker Decuypet, we hebben vorig jaar in de Vuelta gezien dat hij nog veel moet leren in de grote rondes.
  • Patrick Feyaerts

    1 jaar geleden
    @Decuypet Dit is wel WorldTour, net als de Vuelta. Uiteraard geen Giro of Tour, maar als je zo begint heeft Van Aert buiten Milans-Sanremo ook nog niets gewonnen.