Moldavische president Maia Sandu (rechts) en Poolse president Andrzej Duda (links).
Volledig scherm
Moldavische president Maia Sandu (rechts) en Poolse president Andrzej Duda (links). © Agencja Wyborcza.pl via REUTERS

Sterk politiek signaal naar Rusland: Moldavische presidente Sandu woont NAVO-bijeenkomst in Warschau bij

Als politiek signaal neemt ook de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië in Warschau deel aan de bijeenkomst van de Amerikaanse president Joe Biden met de landen van de oostflank van de NAVO. De Moldavische presidente Maia Sandu werd voor de conferentie door de Poolse president Andrzej Duda ontvangen, zo meldde het persbureau PAP woensdag.

15 reacties

  • Jo Nijs

    1 jaar geleden
    Sandu vertegenwoordigt alleen de helft van Moldavie, dus ze kan eigenlijk niet voor gans het land spreken. de situatie daar bestaat al jaren en wat heeft de eu gedaan al die jaren om een definitieve oplossing te zoeken ? niks. beter het land met onderlinge overeenkomst te splitsen en verder te gaan met het gesplitste deel, of moet er werkelijk weer gevochten worden om de andere te verdrijven ?
  • Jan Vannuffelen

    1 jaar geleden
    De sovjet unie moet nog verder uit elkaar vallen.
  • guy meynen

    1 jaar geleden
    De sowjetunie had nooit uiteen mogen vallen schrijft iemand. Dat mag waar zijn. Doch de sowjetunie was totaal opgevreten door interne corruptie en kon niet meer bijeenblijven.
  • William Vanholder

    1 jaar geleden
    @Hugo Hofmans. Het uiteenvallen van de Sovjetunie is juist het beste dat er kon gebeuren. Het was zoals Ronald Reagan zei ' het rijk van het kwaad'. Toen de USSR nog bestond was het koude oorlog, elke dag was er in feite risico dat WOIII zou uitbreken tussen het Westen en de Sovjetunie. Ik was heel blij in 1990 toen de USSR uiteen viek en ik denk nog zo.
  • Ivo Thijssen

    1 jaar geleden
    ik vrees dat Rusland heel rap een signaal gaat teruggeven, ze maken geen deel uit van de navo he