Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP

Drie Turkse media gesanctioneerd wegens kritiek op regeringsbeleid na aardbevingen

De Hoge Audiovisuele Raad in Turkije (RTUK) heeft woensdag drie Turkse televisiezenders gesanctioneerd omdat ze kritiek hebben geuit op de regering voor de aanpak van de aardbeving die op 6 februari het zuiden van het land trof.

18 reacties

  • ivan de ridder

    1 jaar geleden
    Typisch voor een autoritair regime. Wetenschappelijke analyses en werken gericht op een toekomst viabele oplossing worden van zich afgeschoven om groei/expansie te stimuleren (cfr. architectenbureau, het enige gebouw dat binnen Kahramanmaras rechtgebleven is), een perfecte bodem voor corruptie. En als achteraf ook blijkt dat de (buitenlandse) hulpdiensten te laat ingezet (mogen) worden om alles te verdoezelen, liever censureren als 'grote leider' om zijn eigen kop niet te verliezen.
  • Monique Willemsen

    1 jaar geleden
    Sorry voor de mensen ginder Maar ik denk dat we al genoeg Geven en kunnen niet blijven Geven voor alles .ik denk dat Erdogan het nu maar moet oplossen
  • Rudy Van Daele

    1 jaar geleden
    Erdogan de man die miljoenen kan spenderen voor de oorlog met Syrië maar niet voor zijn burgers. Wij zullen hier wel nog eens rondgaan.
  • Patrick Martens

    1 jaar geleden
    De gevolgen van de aardbeving in Turkije was tot in de kleinste details voorspeld maar de Turkse regering deed niks. Turkije deed niks en nu moeten anderen het doen? De verantwoordelijkheid van de inwoners is het land zelf.
  • luc verriest

    1 jaar geleden
    Terwijl een groot deel van zijn volk verzuipt in de miserie, blijft deze despoot zijn politieke spelletjes spelen.