Remco Evenepoel sprintte de verzamelde tegenstand bergop op een seconde.
Volledig scherm
PREMIUM
Remco Evenepoel sprintte de verzamelde tegenstand bergop op een seconde. © Photo News

De sprint bergop, het nieuwe wapen van Remco Evenepoel: “Ik heb mezelf verbaasd. Dit was tot vorig jaar nooit gelukt”

WielrennenMaandag was hij de aanstoker van de waaiers, dinsdag domineerde hij de ploegentijdrit en op de derde dag sprintte hij bergop iedereen uit het wiel. De werken van Remco Evenepoel (23) in de Emiraten leiden zondag naar de eindzege. Nog belangrijker: zijn Giro-concurrenten - Primoz Roglic voorop - weten nu dat ze ook in de sprint op hun tellen moeten passen.

16 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    In de vuelta zou hij ook op zijn plaats worden gezet volgens Museeuw en deskundigen die nooit een berg overkwamen en de Giro is natuurlijk veeeel zwaarder, echt lachen hier...
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    In de Vuelta mocht hij ook blij zijn met top 10 en die komt niet in de buurt vd Giro natuurlijk, liggen nog een paar departementen tussen, aan Roglic had hij geen kind en dit jaar helemaal niet...
  • Conny Beeckmans

    1 jaar geleden
    Zal in de giro op zijn plaats worden gezet,zeker geen top 10
  • Kim Jaspers

    1 jaar geleden
    En weer prestaties minimaliseren van de wereldkampioen. Hij hoeft niets te bewijzen hij doet dat keer op keer met de pedalen. Tot spijt wie het benijdt.
  • Karel Bellen

    1 jaar geleden
    Afhankelijk van de tegenstand. Dus toch maar met de voeten op de grond blijven en zien als de grote kanonnen erbij zijn.