Ze deelde het voorval op haar Instagram.© rr

Machteld uit Zwijndrecht zit uur lang vast in lift van Voetgangerstunnel: “Toch een beetje panikeren”

Machteld Cools uit Zwijndrecht en twee andere mensen zaten woensdagavond vast in de lift van de Sint-Annatunnel ofwel Voetgangerstunnel, zoals Antwerpenaren hem noemen. Na ruim een uur wachten konden ze weer naar buiten. “Ik ben niet claustrofobisch aangelegd, maar na een tijd begin je toch een beetje te panikeren.”

emke

Het incident gebeurde rond 17 uur. Machteld Cools en twee andere personen namen de lift op rechteroever naar beneden, maar toen de lift in de tunnel aankwam, bleven de deuren gesloten. “De parlofoon werkte niet, dus ik belde naar het nummer dat in de lift hing”, vertelt Cools. “Ik kreeg iemand van de security aan de lijn, een vriendelijke man die me vertelde dat de firma van de lift het probleem zou oplossen.”

© Nattida-Jayne Kanyachalao

Na meer dan een uur wachten werden de drie uit de lift bevrijd. Machteld was opgelucht, maar tegelijk ook teleurgesteld in de manier waarop het probleem werd opgelost. Na het eerste telefoongesprek hoorde ze namelijk niets meer.

“We werden niet op de hoogte gehouden en wisten niet hoe lang het nog ging duren. Dat vind ik spijtig”, vertelt ze. “Ik ben niet claustrofobisch aangelegd, maar na een tijd begin je toch een beetje te panikeren. Na een tijdje komt ook de drang om naar het toilet te gaan. Ik was vooral blij dat ik niet alleen was, dan kun je er samen nog om lachen.”

LEES OOK. Ook tweede lift van Antwerpse voetgangerstunnel is weer in gebruik; tweede veer over de Schelde blijft voorlopig varen

Wekelijks problemen

Machteld fietst elke dag van Zwijndrecht naar haar werk in het centrum van Antwerpen. Ze maakt dan ook dagelijks gebruik van de Voetgangerstunnel en zegt dat er wekelijks problemen zijn met de roltrap of lift. “Ik nam woensdagavond de lift omdat de roltrap ’s ochtends niet werkte (door schilderwerken, red.). Dat gebeurt wel vaker. Ik fiets graag, maar het zijn soms vervelende problemen die stress met zich brengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen