Nicole De Moor, staatssecretaris voor Asiel en Migratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicole De Moor, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. © ID/ Hatim Kaghat

ONZE OPINIE. “België mensonwaardig? Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren?”

Een Nederlandse rechter wil een Chinese asielzoeker die eerst in België aankwam niet terugsturen naar hier omdat België blijkbaar erger is dan een derdewereldland. Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren vooraleer we ‘alweer een blamage voor België’ roepen? Ja, de asielopvang in België loopt in het honderd. Maar in Nederland is de politiek even wanhopig als in België.”

29 reacties

  • Gunther Mampaey

    1 jaar geleden
    Er zou ergens een "reset" knop moeten zijn, om alles te resetten en nieuwe wetten te schrijven, die doordacht en aangepast zijn aan huidige tijd. Dat is natuurlijk "wishful thinking" maar het idee is niet zo slecht. Nu lopen we constant achter de feiten aan en is het paniekvoetbal (o.a. Destijds die regularisaties, en ik zie dit op termijn terug gebeuren) omdat niemand dit in het kort kan oplossen. En zeker niet nu, dat er verkiezingen op komst zijn.
  • vanaeken jokke

    1 jaar geleden
    Links heeft het zover laten komen Guido Bervoets altijd het ocmw van de wereld willen spelen.En in de Walen hun eigen volk laten creperen dat al bijna twee jaar zonder stroom water en dak boven hun hoofd leeft.2024 gaan er partijen zijn die zich afvragen hoe kan dat nu.Dat ze het niet zagen aankomen ligt aan hun,er word niet naar de burgers geluisterd ze kruipen samen om toch maar aan de macht te kunnen blijven.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    "Door een Kaaskop verweten, is gauw vergeten !"
  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    We storten te pletter in het diepe gat van de begroting, de sociale kas staat diep in het rood en moet putten uit de belastingen. Belastingen waar ze niet voor dienen, En toch zien onze politici het licht niet.
  • geert Verschelde

    1 jaar geleden
    Mijnheer Bervoets ,wij zijn niet een welvarend land. Maar we zijn een land met redelijk wat welvarende burgers. De geweldige sociale en maatschappelijke vangnetten dat ons land aantrekkelijk maakt voor vluchtelingen t.o.v. andere lidstaten, zijn er op de kap van de spaarzame en vooruit ziende Vlamingen. Diegene die het nu maatschappelijk beter hebben, en welvarend genoemd worden hebben dit grotendeels opgebouwd op de realisaties van de generatie voor hen.