© Instagram/ Instyle

Zwempakkenontwerpster krijgt volle lading op sociale media nadat ze Amy Schumer beledigt

Een Amerikaanse ontwerpster van badpakkenmode haalde zich de woede van heel wat vrouwen op de hals toen ze op Instagram een hatelijke opmerking postte bij de coverfoto van het meinummer van het magazine Instyle, waarop Amy Schumer in wit badpak te zien is. De ontwerpster is van mening dat de actrice geen badpak hoort te dragen, maar daar zijn veel dames het dan weer niet mee eens.

VVA

Het magazine Instyle postte op Instagram de coverfoto van hun meinummer met daarop Amy Schumer in een prachtig wit badpak. Dana Duggan, een Amerikaanse ontwerpster van badpakkenmode, reageerde daar als volgt op: "Kom op nou! Kon je echt geen beter model vinden voor je cover. Niet iedereen hoort een badpak te dragen."

De reacties op dit statement bleven dan ook niet lang uit. Veel dames kwamen op voor de actrice en noemden haar "sterk en mooi" of "een natuurlijke schoonheid". Eén vrouw vatte de algemene visie op het thema mooi samen als "elk lichaam in een bikini is een bikinilichaam". Ook de ontwerpster werd niet gespaard in de reacties. Of zij het komende zomerseizoen veel badpakken zal verkopen na deze post is twijfelachtig.

Ondertussen is het account van de badpakkenontwerpster op Instagram niet langer publiek en is de pagina op Facebook zelfs helemaal verwijderd. De ontwerpster reageerde wel in de Britse krant The Huffington Post: "Ik stel de persvrijheid enorm op prijs. Het wordt ook wel de vrijheid van meningsuiting genoemd. Ik heb recht op mijn mening en jij op de jouwe. Ik ben het beu dat de media de 'dikkerdjesagenda' voorop plaatsen. Het is niet gezond en niet mooi. Waarom zouden we geen gezonde en fitte covermodellen mogen gebruiken?"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer