Camille Dubois (30) en Boqion De Pooter (30) van de populaire restaurants Camion en Camionette in Antwerpen zagen een pak minder klanten opduiken dan er hadden gereserveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Camille Dubois (30) en Boqion De Pooter (30) van de populaire restaurants Camion en Camionette in Antwerpen zagen een pak minder klanten opduiken dan er hadden gereserveerd. © Camionette / Christophe Morre

“17 last minute annulaties op één avond”: aantal no shows blijft stijgen in horeca. Betalen we binnenkort allemaal een voorschot?

54 reservaties voor het diner en maar 37 mensen die komen opdagen: die trieste countdown maakte restaurant Camionette afgelopen weekend mee. “Overal hetzelfde probleem”, reageren collega-uitbaters. Wat kan je als klant best doen in zo’n situatie? En wat is de impact van een ‘no show’ op een zaak? Camille Dubois van Camionette, Dirk Gypen van Resengo en Stef Van Der Schueren van TableFever vertellen. “Er zijn vijf simpele etiquetteregels voor reservaties.”