Rechter beslist: Rachel Hazes mag zich voorlopig erfgenaam blijven noemen en rechten van volkszanger blijven exploiteren

De weduwe van André Hazes, Rachel, mag zich voorlopig erfgenaam blijven noemen van de Nederlandse volkszanger. Ook mag zij de exploitatie van de intellectuele eigendomsrechten van de zanger voortzetten, ondanks het feit dat zij volgens het testament geen erfgenaam is. Tot die conclusie komt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.

Bron: Telegraaf

De zitting, twee weken geleden, vormde het voorlopige dieptepunt in een langslepende familiekwestie over het testament van de in 2004 overleden André Hazes. Daarin zou de zanger hebben bepaald dat zijn nalatenschap in gelijke mate moest worden verdeeld onder zijn echtgenote en zijn twee jongste kinderen, maar onder één voorwaarde: dat er geen echtscheiding zou zijn uitgesproken, of geen verzoek daartoe zou zijn gedaan. Weekblad Privé beschikt over de stukken waarin duidelijk staat dat Rachel in dit geval helemaal niets zou erven.

LEES OOK. Eindelijk uitgeklaard: testament van André Hazes bepaalt 19 jaar na zijn dood wie de wettelijke erfgenamen zijn

Eerder bestreed Rachel niet dat zij een echtscheiding had aangevraagd, maar liet daar wel weten dat op het laatst alles weer koek en ei was tussen André en haar. Als bewijs droeg zij de op haar vinger getatoeëerde trouwring aan, die ook André had laten zetten.

LEES OOK. Rechtbank beslist: Nederlandse vlogster mag Rachel Hazes geen “gecremeerde kroket” meer noemen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER