Scheldeprijs krijgt nieuw parcours: "We rijden België binnen langs Essen en Kalmthout"

De Scheldeprijs in Schoten krijgt dit jaar een nieuw parcours. De start in het Nederlandse Terneuzen en de aankomst in Schoten blijven ongewijzigd, maar de renners komen niet langer via Kapellen ons land binnen. "Omwille van de veiligheid en de bredere wegen rijden we via Essen richting Kalmthout, Wuustwezel, Hoogstraten en Brecht naar Schoten", vertelt organisator Jack Vissers.

De wielerwedstrijd de Scheldeprijs zal dit jaar een ander parcours volgen. "De start van de wedstrijd voor de mannen blijft in het Nederlandse Terneuzen maar we rijden via een andere route België binnen", zegt organisator Jack Vissers aan Radio 2 in Antwerpen. "Vroeger stak het peloton de grens over in Kapellen. Dit jaar rijden de renners langs Essen ons land binnen. Daarna trekken we via Kalmthout, Wuustwezel, Hoogstraten en Brecht richting de aankomst in Schoten." 

De reden voor de wijziging aan het parcours is de veiligheid van de renners. "We kiezen voor grotere en bredere wegen aangezien we toch een sprinterswedstrijd zijn."

Van 560 naar 7.515 euro voor beste vrouw

Vandaag maakte koepelorganisatie Flanders Classics bekend dat mannen en vrouwen in hun Vlaamse wielerwedstrijden evenveel prijzengeld kunnen verdienen. Ook in de Schotense Scheldeprijs zal dat zo zijn. "We juichen dat toe. Ter vergelijking: vorig jaar was onze totale prijzenpot 3.500 euro. Nu gaan we naar 18.800 euro en krijgen de winnende man en vrouw elk 7.515 euro. Vorig jaar kreeg de winnende vrouw nog maar 560 euro." 

De Scheldeprijs in Schoten vindt dit jaar plaats op woensdag 5 april. Voor de derde keer zal er een editie zijn voor vrouwen.

Meest gelezen