Een vrouwelijke soldaat in het Russische leger.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouwelijke soldaat in het Russische leger. © mil.ru

“Mijn charmante troepen”: in het Russische leger dienen vrouwen vooral ter verfraaiing

Er zaten heel wat militairen in het publiek toen Vladimir Poetin zijn ‘state of the nation’ uitsprak. Maar slechts twee vrouwelijke, voor zover we konden zien. Terwijl het Oekraïense leger voor 15 procent uit vrouwen bestaat, is dat in Rusland nog geen 5 procent — en dat cijfer daalt. Niet moeilijk als de Defensieminister vrouwelijke militairen vooral bejubelt vanwege hun “charme” en de enige vrouwelijke generaal zelf verkondigt dat een vrouw eigenlijk beter kinderen kan krijgen dan bij het leger te gaan.

10 reacties

  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Vrouwen zijn beter dan de meeste mannen, ze kunnen verschillende zaken tegelijk doen, wat mannen niet kunnen.
  • Jeroen Debaere

    1 jaar geleden
    Marianne, leuk dat je het zo opneemt voor de vrouwen maar we weten allebei dat dit niet zo is. Vooral fysiek is er een serieus verschil. Mannen en vrouwen kunnen NOOIT gelijk zijn. Dat was ook nooit de bedoeling, mannen en vrouwen moeten mekaar, elk met hun specifieke sterke kanten, aanvullen.
  • Eric Urkens

    1 jaar geleden
    Marianne Van Der Lemmen, dan lopen ze voortaan de Olympische marathon beter samen. Fysiek is er een serieus verschil. In oorlog zeer belangrijk. In Hollywoodfilms gommen ze dat weg.
  • Stefanie, Fanny Verhuysen

    1 jaar geleden
    Marianne Van den Lemmer, ja, zeker in de sport, ik vraag me af waarom vrouwen niet tegen mannen boksen, wielrennen, worstelen, gewichtheffen, voetballen, zwemmen, en noem maar op. Ze kunnen het niet zo goed zoniet beter, het is pure discriminatie. Gender gelijkheid nu!
  • Ludovic De Beuckeleer

    1 jaar geleden
    de beste "snipers" die Rusland had of gehad heeft waren vrouwen .