Lotte Kopecky en Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Lotte Kopecky en Mathieu van der Poel. © Photo News

En of Flanders Classics een gat helpt dichten: het prijzengeld van Belgische eendagskoersen onder de loep

Flanders Classics schakelt het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijk in zijn voorjaarskoersen. De Belgische koersorganisator wil daarmee een lichtend voorbeeld zijn voor andere wedstrijden. Maar hoe zit het eigenlijk met die verdeling van het prijzengeld in België?

7 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    In de Vuelta was ooit met Contador een korte rit van om en nabij 120km volgas de allermooiste met de helft buiten tijdslimiet dus zanik niet over de kms bij de vrouwen die veel meer strijd leveren en echt moe binnenkomen ipv hartslag amper boven de 100.
  • Rudiger Tambuyser

    1 jaar geleden
    Als de vrouwen wielrensters, evenveel wil verdienen moeten de km's. Ook evenveel gereden worden. Geen discriminatie dan.
  • Albert Grisar

    1 jaar geleden
    Sport bij mannen levert meer op dus is het niet meer dan logisch dat ze meer betaald worden. Waarom komen de jobs waar vrouwen meer verdienen dan mannen nooit ter sprake, mannequins bijvoorbeeld?
  • Peeters Francis

    1 jaar geleden
    Moeten de vrouwen dan evenveel kilometers afleggen ?, ja toch zeker.
  • geert Verschelde

    1 jaar geleden
    Zowel mannen als vrouwen moeten gelijk geschakeld worden. Maar bij voorbeeld in tennis moeten de vrouwen slechts 2 sets winnen en de mannen 3. Dus om gelijke behandeling prijzengeld zouden de vrouwen dan ook maar 2/3 van het prijzengeld van de mannen mogen hebben. In het veldrijden is er het zelfde, de vrouwen 50 minuten de mannen een uur. De ronde van Vlaanderen is veel langer voor mannen dan voor vrouwen. Ik zou zeggen zelfde prijzengeld per km of per tijdsduur. Dat is toch geen eerlijker.