Madeleine wordt zondag 91 jaar. Wie viert er mee?© rr

Gezocht: nog enkele mannen die Madeleine willen verrassen

Lanaken -

Het is bijna zover: zondag 26 februari viert Madeleine Meers haar 90ste verjaardag en krijgt ze 90 mannen over de vloer die haar allemaal een roosje zullen geven. “Als er nog mannen, jong of oud, willen langskomen, wees welkom. Drankjes en roosjes staan klaar”, klinkt het bij het feestcomité.

Johnny Geurts

Dat de 90ste verjaardag van Madeleine Meers uit Eigenbilzen bijzonder gaat worden, staat nu al vast. “Toen ik onlangs een oproep lanceerde om 90 mannen te vinden die Madeleine op haar verjaardag zouden verrassen, had ik niet gedacht dat dit zo groots ging worden. Op Facebook ging mijn oproepje vrijwel meteen viraal. Toen het artikel verscheen in Het Belang van Limburg werd ik benaderd vanuit heel Limburg, zelfs vanuit Nederland kwamen er reacties. Blijkbaar hebben we nood aan een verzetje in een wereld met zoveel slecht nieuws”, lacht Diana Lambrigts, een vriendin van de kleindochter van Madeleine.

Complot

Het idee ontstond vorig jaar toen Diana tijdens het lentefeest tegen Madeleine grapte dat ze op haar 90ste verjaardag zou zorgen voor bezoek van 90 mannen. “Dat zag ze stiekem wel zitten. Haar glimlach sprak boekdelen. Dat ik me aan mijn woord houd, gaat ze nooit verwachten. Iedereen zit in het complot. Familie, vrienden en ook het personeel in het woonzorgcentrum hebben gezorgd dat ze geen idee heeft van wat er gaat gebeuren zondag.”

Lied

En dat het een verrassing wordt staat nu al vast. “De harmonie van Eigenbilzen komt langs, de heren gaan uiteraard mee over de rode loper en spelen een stukje muziek. Haar postbode van vroeger zal erbij zijn, maar ook een Vespa-club evenals de ‘Zingende Mannen’, een groepje olijke zangers die het lijstje met 20 man aandikken en bovendien een speciaal lied voor Madeleine hebben geschreven.” De rode loper wordt om 16 uur uitgerold op de parking van het woonzorgcentrum Ludinaca aan de Gasthuisstraat in Lanaken. (joge)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer