Pentagon, Washington DC.
Volledig scherm
Pentagon, Washington DC. © AFP

VS en Zuid-Korea simuleren nucleair conflict tijdens oefening

De Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben in Washington een simulatieoefening gehouden voor een nucleair conflict met Noord-Korea. Dat hebben de twee landen donderdag bekendgemaakt.

6 reacties

  • Jan De Greef

    1 jaar geleden
    Heeft men er al eens bij stilgestaan dat op de bijna 247 jaar dat de VS onafhankelijk zijn ze slechts om en bij de 25 jaar niet in oorlog zijn geweest? De enige oorlog op eigen grondgebied was de burgeroorlog. Voor het overige waren ze altijd wel ergens op deze planeet aan het vechten. Zegt dart niet genoeg en alles?
  • patrick neyt

    1 jaar geleden
    Ja idd die reacties tegen de de VS, begrijp ik van geen kanten! degenen die Rusland zo graag zien, men kan nog altijd uitwijken naar dat dictatoriaal land, moet er prachtig wonen zijn.
  • joeri de clercq

    1 jaar geleden
    En terug reacties in het nadeel van de VS. Ongelofelijk dat we hen zo ondankbaar maken. Net of zij er niet waren wij nog bestonden.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    1 jaar geleden
    Die tactische kernwapens gaan we zeker nog zien gebruiken in Oekraïne. De VS het enige land dat zonder verpinken ooit al eens 2 kernbommen gooide op Japan weet dat nu al zeker. Eerst zullen er de nodige vliegtuigen geleverd worden en daarna de bommen zelf. Alle scenarios zijn al jaren lang voorbereid. Vergeet niet dat de VS de architecten zijn van de staatsgreep in 2014. De confrontatie VS versus Rusland komt steeds dichter. En het slagveld wordt weer Europa !
  • Yves Danckaert

    1 jaar geleden
    De waanzin grijpt verder om zich heen. Het ondenkbare komt steeds dichterbij en de zogezegde afschrikking wordt een plausibel scenario. Niet moeilijk te voorspellen wat de volgende stap is.