Archiefbeeld© BELGAIMAGE

BASF schrapt 3.300 banen, vooral in Duitsland

Het Duitse chemieconcern BASF gaat 3.300 banen schrappen, voornamelijk in Duitsland. Dat heeft BASF vrijdag aangekondigd.

jvh
Bron: BELGA

Enerzijds zal BASF zowat 2.600 banen schrappen in niet-productieafdelingen. De helft van de kostenbesparingen moet komen van de BASF-site in het Duitse Ludwigshafen. Op dezelfde site zullen ook zowat 700 jobs verdwijnen bij de productie. BASF wil er een ammoniakfabriek sluiten. “De capaciteit van de ammoniakfabriek in Antwerpen is voldoende” om de toekomstige vraag in Europa op te vangen, klinkt het. De betrokken productiemedewerkers zouden wel elders in het concern aan de slag kunnen. De maatregelen moeten leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van samengeteld 700 miljoen euro. 

“De competiviteit van Europa lijdt in toenemende mate onder overregulering, trage en bureaucratische vergunningenprocedures en vooral hoge kosten voor de meeste prductiefactoren”, zegt topman Martin Brudermüller in een persbericht. “Dat alles heeft de marktgroei in Europa al getemperd in vergelijking met andere regio’s. Hoge energieprijzen zetten nu een extra demper op de winstgevendheid en de competitiviteit in Europa.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer