Meer details bekend na vondst van lichaam jongetje (5) in Maas: opsporingsbericht verspreid van moeder

© CV Media

In Wezet, bij Luik, is vrijdagochtend het levenloze lichaam van een 5-jarig jongetje gevonden in de Maas. Het kind was al sinds donderdagavond vermist, net als zijn mama, nadat die thuis was vertrokken na een ruzie met haar man. De mama (39) is nog niet teruggevonden. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid.

jvh, mkm,
Bron: RTL, Sudinfo

De jongen werd vrijdag omstreeks 9 uur opgemerkt in de Maas ter hoogte van Lieze, een deelgemeente van Wezet. De papa (41) van het jongetje had donderdagavond omstreeks 22 uur al aangifte gedaan bij de politie dat zijn zoon vermist was. Zijn moeder had hem meegenomen na een ruzie tussen het koppel.

Omdat de vrouw met het kind niet meer terugkwam, werd de politie erbij gehaald. Die beschouwde de verdwijning meteen als onrustwekkend. In de loop van de nacht werd ook de Cel Vermiste Personen erbij gehaald. De vader van het kind hielp al die tijd mee zoeken. Toen hij de wagen van zijn partner terugvond langs een jaagpad aan de Maas werd vooral daar verder gezocht.

Vrijdagochtend omstreeks 9 uur werd het lichaam van het jongetje dan opgemerkt aan een stuwdam in de Maas ter hoogte van Lieze, een deelgemeente van Visé. Het is onduidelijk hoe het kind om het leven kwam, van zijn moeder ontbreekt nog steeds elk spoor. De lokale politie, de federale politie, het parket van Luik, en een wetsdokter zijn ter plaatse, er werd een onderzoek geopend. Het gerecht voorlopig nog alle pistes open.

Vrijdagavond verspreidde de politie ook een opsporingsbericht voor de moeder, Fatma Bayram. Zij verliet op donderdag 23 februari omstreeks 20.30 uur haar woning in Oupeye. Fatma is 1 meter 54 groot en mager gebouwd. Ze heeft halflang, bruin haar en bruine ogen.

Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een lange, zwarte jas van het type K-Way, een lichtblauwe jeans en zwart-witte sportschoenen van het merk Adidas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen