BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ANALYSE. De voorzitters gingen naar De Wever, niet naar Jambon: de pikorde werd zelden duidelijker

“Ik heb de indruk dat er nog andere politieke dinges spelen die niet direct met het dossier te maken hebben”, zo zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) net voor de krokusvakantie over het stikstofdebat. Een uitspraak die voor de hele politiek en alle regeringen geldt, schrijft politicoloog Carl Devos. “Ze vat als geen andere de tijd samen. De spanningen worden niet veroorzaakt door de staatsstructuur of ontwrichtende externe crisissen, maar door een vermoeiende kieskoorts.”

29 reacties

  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    De Wever heeft al veel zaken in het honderd laten lopen. Altijd achter de schermen bezig.
  • Peter Nols

    1 jaar geleden
    Terug naar de goeie oude tijd van 1 regering van voor de Volksunie. Elke Belg werd toen met de dag rijker.
  • Frank Hageman

    1 jaar geleden
    Die man moet zijn conclusies trekken en vertrekken hij is toch maar het vijfde wiel aan de Wever zijn karretje
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    Als dit het accelereren is wat Jambon bedoelde bij zijn aantreden als minister president van de Vlaamse regering ! Geef mij dan maar een regering die stil staat. Dat is nog steeds beter dan achteruit gaan !
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Het kiessysteem moet dringend wijzigen: verplicht de 2, tot max 3 partijen met de meeste stemmen om een regering te vormen. En indien ze niet op een deftige manier willen samenwerken: zware boetes voor de partij(en) + uitsluiting van alle toekomstige verkiezingen, voor die partij die dwars gaat liggen. 't Zal dan rap gedaan zijn met dat kinderachtig gedoe.