© Getty Images

“Verdachte situatie” in vliegtuig op Eindhoven Airport blijkt valse bommelding

De Nederlandse Marechaussee deed vrijdagmiddag onderzoek in een vliegtuig op Eindhoven Airport vanwege een “verdachte situatie”, zo meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Er was sprake van een bommelding. Bij een controle van het vliegtuig, de bagage en de passagiers werd echter niets aangetroffen. Het vliegverkeer lag wel lange tijd stil.

blg

Het vliegtuig dat uit Praag kwam, landde iets voor 15.00 uur op de luchthaven van Eindhoven. Het toestel werd ondertussen verplaatst naar het militaire gedeelte van het vliegveld. Daar zijn 141 passagiers en zes bemanningsleden uitgestapt, meldt Eindhoven Airport.

Er vond een onderzoek op het vliegtuig plaats. Er werd onder meer een speurhond ingezet en ook de explosieven opruimingsdienst Defensie werd erbij gehaald om de situatie te onderzoeken. Zij troffen uiteindelijk niets aan.

De bommelding ging over een vlucht van luchtvaartmaatschappij Transavia van Praag naar Nederland. Transavia zegt de situatie te betreuren “en met name de overlast die het voor reizigers geeft.”

Vliegtuigen die onderweg waren naar de luchthaven moesten uitwijken, bijvoorbeeld naar Schiphol of Maastricht. Heel wat vluchten die normaal omstreeks 18.00 uur moesten vertrekken zijn vertraagd. Rond half 20 werd het vliegverkeer hernomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER