Tom Vandervee: “Nu ik echt geproefd heb van het trainerschap, wil ik graag T1 blijven.”© Dick Demey

Zwaait Tom Vandervee bij Bocholt af met eindrondeticket? “Ik ga niet zelf solliciteren”

Hij weet al enkele weken dat zijn tweede seizoen bij Bocholt VV (2B) zijn laatste is, maar bij de pakken blijven zitten doet Tom Vandervee (52) niet. “Nu ik echt geproefd heb van het trainerschap, wil ik graag T1 blijven.”

Eddy Stienissen

De Lommelse coach stond dichtbij een contractverlenging bij Bocholt VV, maar kreeg enkele weken later plots te horen dat de club toch niet met hem doorgaat. Verbitterd is Vandervee naar eigen zeggen niet.

“Zeker niet. Uiteindelijk ben ik blij dat Bocholt me de kans gegeven heeft om een nieuwe stap in het trainerswereldje te zetten”, zegt het hoofd administratie van de sportdienst in de Lommelse Soeverein. “In Lommel was ik als assistent al tweemaal depanneur, maar vorig seizoen was ik er coach van de U18, toen Bocholt me in oktober wegplukte. Die kans wou ik met beide handen grijpen, ook al omdat de goesting na die interim-opdrachten flink gegroeid was. Je kan tenslotte niet eeuwig assistent of jeugdcoach blijven.”

© Dick Demey

Grootste verschil met de jeugd: bij Bocholt ging het plots wel om de knikkers?

Vandervee: “Dat heeft me nooit afgeschrikt. Ik ben een knokker, een veeleisende trainer, een geboren winnaar. Dat was ook zo bij de jeugd, al staat daar het beter maken van jongeren centraal. Maar dat kan ook hand in hand gaan met een winnaarsmentaliteit. Je moet als jongere ook plezier vinden in het winnen. En weet je, Bocholt verschilde eigenlijk niet zo erg van mijn laatste maanden bij Lommel. Heel wat gevestigde waarden waren vertrokken en daarom moest ik - naast enkele nieuwelingen - ook heel wat jongeren integreren. Ik ben fier op wat ik hier neergezet heb. Dirkx, Cascio, Bussels, ja zelfs Brands en Jacobs zijn kerels die de kans kregen en ze ook grepen. Zij hebben zoveel stappen gezet, dat we een stabiele groep hebben die een resultaat kan neerzetten.”

“Het vertrek van Regales blijft een zwarte bladzijde”

Tom Vandervee

Speelden de licentie en de eindronde ook door je hoofd?

“Met het eerste ben ik helemaal niet bezig. Dat hoort op clubniveau en dat komt wel in orde. Het tweede moet een betrachting zijn, maar werd vanuit het bestuur nooit als doel gesteld. Ze spraken steeds van een overgangsjaar, waarin de basis moest gelegd worden voor successen in het komende jubileumjaar. En daar zijn we met een beperkte, maar hongerige groep netjes in geslaagd. Mijn vertrek geeft me dan ook nog een extra boost om voluit voor die eindronde te gaan. Al blijft het wrange gevoel dat mét Regales in onze rangen nog veel meer kon. Zijn gedwongen vertrek is voor mij nog steeds een zwarte bladzijde.”

© Dick Demey

Zaterdag is er de derby tegen Hasselt. Sporting is de jongste weken in iets mindere doen.

“Daar pin ik me niet op vast. Ze pakten wél de eerste periodetitel. Dat is knap en zegt ook iets over hun kwaliteiten. Maar uiteindelijk kijk ik niet naar mijn tegenstander. Als we voor de eindronde willen gaan, zal winst nodig zijn.”

Wat brengt de toekomst voor jou?

“Nu ik er eenmaal echt van geproefd heb, wil ik ook graag T1 blijven. Er waren de voorbije maand al wat contacten met enkele clubs, maar ik hou niet van snelle beslissingen, zonder dat ik club of spelerskern ken. Ik zie wel wat nog komt, maar solliciteren zal je me niet zien doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer