Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Framily Food’ van Sandra Bekkari + win 5 exemplaren

Gezond.be
8 min read

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Framily Food’ van Sandra Bekkari te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen vijf exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

1. Pompoenetti met gebakken sint-jakobsvruchten

Benodigdheden voor twee personen

  • 400 g pompoenspaghetti
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g spinazie
  • 200 ml sojaroom
  • 6 grote sint-jakobsvruchten, vers
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak de pompoenspaghetti kort aan. Kruid met de chilivlokken en een snufje zout. Haal uit de pan en houd warm.
  2. Fruit vervolgens in dezelfde pan de knoflook glazig en bak de champignons op een hoog vuur kort aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer er de sojaroom onder en kruid af met peper en zout.
  3. Bestrijk de sint-jakobsvruchten met wat olijfolie.
  4. Verhit een antiaanbakpan, leg er de sint-jakobsvruchten in en bak 1 minuut aan iedere kant. Kruid met fleur de sel en zwarte peper.
  5. Doe de pompoenspaghetti met de spinazie en de champignons in een bord, schik de sint-jakobsvruchten erop en werk af met de geroosterde pompoenpitten.

2. Tortillaquiche met groene kruiden

Benodigdheden voor drie porties

  • 3 volkoren (spelt)wraps (large)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • 2 handenvol jonge spinazie
  • 3 eieren
  • 100 ml plantaardige drink/melk
  • 2 handenvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • 40 g cheddar, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Strijk de bodem van de springvorm (Ø 24 cm) in met olijfolie. Beleg de bodem en de randen met de wraps. Zorg ervoor dat de randen goed bedekt zijn.
  3. Stoof het sjalotje en de knoflook aan in een pan met olijfolie. Voeg de champignons en de paprika toe en bak mee. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Roer de eieren los met de plantaardige drink/melk en de groene kruiden. Voeg de helft van de cheddarkaas toe. Kruid met peper en zout.
  5. Giet het eimengsel in de springvorm. Voeg de groenten toe en werk af met de rest van de cheddarkaas.
  6. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer met de jonge gemengde sla, op smaak gebracht met olijfolie, de wittewijnazijn, peper en een snufje fleur de sel.

3. Kipköfte met tabouleh van couscous, geroosterde groenten en granaatappel

Benodigdheden voor twee personen

  • 1 courgette, in stukken
  • 1 zoete puntpaprika, in stukken
  • 1 rode ui, in stukken
  • ½ el ras el hanout
  • 120 g volkoren (spelt)couscous
  • 300 g kippengehakt
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 handenvol peterselie, grof gehakt
  • 4 el granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de stukken courgette, paprika en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met
  3. peper, zout en de ras el hanout. Roer om en bak zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Meng het gehakt met de komijn, de helft van de peterselie en kruid met peper en zout.
  6. Rol 4 ballen van het gehakt (bevochtig eventueel je handen om het rollen te vergemakkelijken) en rol ze uit tot köfte. Steek er spiesjes in.
  7. Bak de köfte in een pan met olijfolie.
  8. Meng de couscous met de geroosterde groenten, de rest van de peterselie, de granaatappelpitjes, een scheutje olijfolie en serveer met de köfte.

Win 5 exemplaren van ‘Framily Food’

Heb jij grote honger gekregen van deze drie recepten en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts vijf exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Vul je gegevens hieronder in en beantwoord de schiftingsvraag.

Ontdek tijdens het tweede weekend van maart het all time lievelingsgerecht van Sandra Bekkari tijdens een speciale kookdemo op non-fictieboekenfestival FAAR in Oostende. Meer info op faar-oostende.be.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…