Gangsters met carnavalmasker op overvallen Genkse apotheek van wacht

Twee mannen met een clownsmasker hebben woensdagavond een apotheek in de Acacailaan in Winterslag overvallen. De mannen gingen er vandoor met de inhoud van de kassa.

Om 21.40 uur zag de apotheker via de camerabewaking dat er twee verdachte mannen met een wit carnavalsmasker voor de toegangsdeur stonden. Hij liep meteen naar het privégedeelte van de woning en sloot de tussendeur af. Zijn echtgenote, die ook in het privégedeelte aanwezig was, verwittigde de hulpdiensten.

De verdachten probeerden de tussendeur in te stampen, maar slaagden daar niet in. Toen de apotheker even later ging kijken, waren de mannen verdwenen. Ze hadden al het geld uit de kassa buitgemaakt.

De apothekers raakten niet gewond, maar waren wel erg van slag. Ze kregen ondersteuning van de dienst slachtofferzorg van de politie.

Politie MidLim stuurde meteen meerdere patrouilles op pad om de omgeving te doorzoeken, maar kon de verdachten niet meer aantreffen. Ook het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De politie onderzoekt de feiten en spoort de verdachten op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen