Emmanuel Macron met de Chinese president Xi Jinping tijdens een ontmoeting op de G20 in Indonesië.
Volledig scherm
Emmanuel Macron met de Chinese president Xi Jinping tijdens een ontmoeting op de G20 in Indonesië. © AFP

Franse president Macron brengt in april bezoek aan China

De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag in Parijs aangekondigd dat hij “begin april” een bezoek brengt aan China. Hij roept Peking op om “te helpen druk uit te oefenen op Rusland” om “de agressie te stoppen” en “vrede op te bouwen”.

11 reacties

  • Freddie Lamers

    1 jaar geleden
    Dit pedante mannetje lachen ze vierkant uit. Heeft totaal niets in te brengen. Maar hij vindt zichzelf wel heel belangrijk. De Chinezen zullen hem wel in die waan laten.
  • Leo Mariën

    1 jaar geleden
    Rusland - China - India, een as om in het oog te houden! China steunt onrechtstreeks Rusland, heeft er helemaal geen baat bij dat Oekraïne wint. China en Amerika staan zo goed als lijnrecht tegenover mekaar. Ijdele hoop om te denken dat Macron daar ook maar iets kan gaan doen, buiten eens goed gaan Chinezen.
  • André Van Laethem

    1 jaar geleden
    China heeft heel veel te verliezen. De enige die moet daar onderhandelen is zelensky en stoltenberg. Fankrijk heeft niets meer te betekenen
  • Verhecken Sylvio

    1 jaar geleden
    China kan het oplossen. Ik denk dat China ook 100 % van mening is dat Rusland in Oekraïne geen recht heeft dit te bezetten. Ze willen enkel dat de macht van de NAVO , met de VS on top stopt, daarom geven zij ook geen mening over de oorlog. Voor Rusland zelf is het anders, zij zouden liefst heel de EU bemachtigen en opstaan als DE wereldleider wat totaal niet kan . Europa kan zich neutraler opstellen en zo de zorg wegnemen .
  • Ignace Withoeck

    1 jaar geleden
    Wat gaat Macron vertellen ?? Je weet toch dat China 100% achter Poetin staat. Beter met de Amerikanen Maar ja er moet onderhandeld worden.